Odd Fellows

Spelmateriaal voor de Droomboom

Odd Fellows Baarn steunen wederom Stichting de Droomboom

Feestelijke ingebruikname van het speelmateriaal op de Droomboom! (Foto: Droomboom)

 https://youtu.be/lTt3s47gCtI

BLARICUM - Afgelopen donderdag kregen de kinderen van Stichting de Droomboom speelmateriaal van Odd Fellows Baarn voor maar liefst € 1000,=. Dit bedrag is door de leden met verschillende activiteiten bijeengebracht om samenspel te bevorderen.

Odd Fellows, actief in het Gooi- en Eemland, zijn diep onder de indruk van de activiteiten van de Stichting De Droomboom in Blaricum. Autistische kinderen tussen de 2 en 8 jaar worden daar met 1 op 1 behandeling, met heel veel geduld en liefde, een positieve benadering, enthousiasme en veel vertrouwen, van in zich zelf gekeerde kinderen, rijp gemaakt voor in principe het reguliere onderwijs. 

Het is een bijzondere, maar niet eenvoudige taak, te meer daar het een ongesubsidieerd ouderinitiatief is en geleid door professionele ABA-docenten.

“Hartverwarmend om te zien” vertelt Erik Peerlkamp van Odd Fellows. “Vorig jaar hebben we een stuur-duwwagen en iPad gedoneerd en dit jaar hadden we weer als doel spelmateriaal voor de kinderen te doneren, specifiek om het samenspel van de kinderen te stimuleren.” 

Een goed samenspel ook tussen de Droomboom en de Odd Fellows.

“Samenspel is voor de Droomboomkinderen een van de moeilijkste vaardigheden om aan te leren” vertelt Esther Rabbe van Stichting de Droomboom. “We zijn dan ook heel enthousiast over de speelkeuken en speelwinkel die we dankzij Odd Fellows hebben kunnen aanschaffen. Het heeft direct de interesse van de kinderen. Odd Fellows is een warme groep met het hart op de juiste plaats.”

De Odd Fellows zijn een eeuwenoude wereldorganisatie waarbij bouwen aan zichzelf en aandacht voor hun sociale omgeving essentieel zijn. Op dit moment is het slechts een kleine groep in het Gooi- en Eemland. Erik Peerlkamp: “Iedereen, die wil bijdragen aan een betere samenleving en zich thuis voelt bij Odd Fellows, is van harte welkom om contact met ons op te nemen.”